Menu

Home

Leiderschap

Project management

Quality management

Marketing management

Financieel management

Management boeken

Managementbegrippen

MANAGEMENTHELP

Uw snelle hulp bij management onderwerpen.

Deze site wil informeren over management onderwerpen. Heeft u een goede suggestie, mailt u dan naar informatie@managementhelp.nl

Leiderschap

Over leiderschap zijn boeken volgeschreven. Zowel feiten als meningen. Maar wat moet u weten over leiderschap?

Leiderschapsstijlen (Goleman)

Er zijn meerdere manieren om de stijl van leiderschap te omschrijven. De onderstaande indeling is ontwikkeld door Daniel Goleman.

Effectief leiderschap (Covey)

Een zeer bekend managementboek is "De zeven eigenschappen van effectief leiderschap" van Steven Covey waarin hij beschrijft hoe je als leider effectiever kunt zijn en zelf gelukkiger in het leven kan staan. Hij noemt de volgende zeven eigenschappen:

Leiderschapsrollen (Quinn)

Quinn maakt onderscheid tussen verschillende modellen. De rollen zijn afhankelijk van het model in de organisatie:

Situationeel leiderschap (Blanchard en Hersey)

Het situationeel leiderschap gaat er van uit dat de leiderschapsstijl afhankelijk is van de situatie. De situatie bepaalt twee factoren: de mate van dirigeren/directie en de mate van steun/support. Er zijn dan 4 situaties:

Charismatisch leiderschap

Charismatische leiders hebben een duidelijke en sterke visie en kunnen deze inspirerend tot uitdrukking brengen. Visie en voortdurende communicatie zijn dus belangrijk waarbij charismatische leiders het talent hebben voor retoriek, duidelijkheid en bevlogenheid. Voordeel van dit leiderschap is een sterke gehoorzaamheid waardoor het zeer effectief is. Het nadeel is dat er minder ruimte is voor inbreng van anderen en voor eigen verantwoordelijkheid. Bij onconventionele visies loopt de organisatie een groter risico.

Leiderschapscontinuüm

Het continuüm gaat over de mate van betrokkenheid van ondergeschikten bij besluiten. Aan het ene eind van het continuüm staat de leider die alle beslissingen neemt, aan het andere eind de leider die volledige vrijheid aan zijn ondergeschikten geeft. Het geeft de manager inzicht in de mogelijkheden om de meest effectieve positie in te kiezen voor de organisatie waar hij werkt.

Verwante leiderschapsbegrippen

Er zijn veel begrippen verwant aan leiderschap. Een aantal staan hieronder.
- De leider vs de manager
- Managerial grid
- Centralisatie vs Decentralisatie, Top-down vs Bottom-up
- Competentie management
- Crisis management
- Change management

Kijk op Managementbegrippen voor meer informatie.